ny1-ran-siktelse-utvidet-F - Mann siktet for begge bankranene i Vest-Agder

Én av de to mennene som er varetektsfengslet for bankranet på Konsmo i Audnedal tirsdag, er nå også siktet for bankranet på Vigeland i nabokommunen dagen før.

– Politiet har hele tiden hatt en sterk mistanke om at det er en sammenheng mellom de to ranene. I dag har vi besluttet å utvide siktelsen mot én av mennene til også å omfatte ranet på Vigeland, sier politiadvokat Berit Woxen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennens nettutgave.

Til sammen tre menn ble tirsdag kveld pågrepet etter at to unge menn samme formiddag stormet inn i Sparebanken Sørs filial på Konsmo nord i Audnedal kommune i Vest-Agder. Den ene truet med en avsaget hagle, den andre med en pistol eller revolver, før de to stakk av i en ventende bil.

To av de pågrepne, en 19-åring og en 22-åring, ble siktet for grovt ran, og torsdag ble de varetektsfengslet for fire uker, to av dem i full isolasjon. Tredjemann, som er siktet for heleri, ble løslatt onsdag kveld.

Mandag formiddag ble filialen til Sparebanken Pluss på Vigeland, som ligger i Audnedals nabokommune Lindesnes, få mil fra Konsmo, ranet. Med pistol truet en person til seg det som beskrives som «et mindre kontantbeløp».

Verken forsvareren til 19-åringen, Knut Henning Larsen, eller 22-åringens forsvarer, Bård Syrstad, sier de er kjent med at siktelsen er endret. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2