ny1-parteringsdrap-tiltale-F - 38-åring tiltalt for parteringsdrap i Oslo

En 38 år gammel mann er tiltalt for å ha drept en mann som i november i fjor ble funnet partert i en leilighet i Oslo sentrum. 38-åringen bør overføres til tvungent psykisk helsevern, mener statsadvokaten.

I november i fjor oppsøkte 38-åringen Sentrum politistasjon og fortalte at det lå en død mann i leiligheten hans i et bofellesskap for rusmisbrukere.

Der fant politiet deler av et partert lik. Politiet mener at drapet skjedde mellom 16. og 18. oktober 2010, men at liket ble oppbevart i leiligheten i en måned før deler av det ble kastet i Oslofjorden. Obduksjonsrapporten har ikke fastslått en entydig dødsårsak.

Statsadvokat Nina Harboe Jensen Søndersrød har nå tatt ut tiltale mot 38-åringen, skriver Aftenposten.no. Statsadvokaten kommer til å legge ned påstand om at 38-åringen overføres til tvungent psykisk helsevern. De rettspsykiatrisk sakkyndige har konkludert med at han var psykotisk da drapet skjedde.

Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at offeret ble slått og sparket i hodet, kuttet med en skarp gjenstand og skutt med et gassdrevet våpen. Den tiltalte har erkjent likskjending, men ikke drap.

– Min klient har fra første stund sagt at han ikke har drept ham. Han mener vedkommende døde av en annen årsak, som for eksempel en blanding av ulike narkotiske stoffer, sier forsvarer Benedict de Vibe. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2