ny1-oslo-skyting-F - Mann siktet for drapsforsøk etter skyting i Oslo

En mann i 20-årene er siktet for drapsforsøk på en 50-åring i Oslo sent mandag kveld. Politiet avfyrte skudd under pågripelsen, og Spesialenheten for politisaker er koblet inn.

Verken den siktede eller den skadde var tirsdag formiddag avhørt, opplyser politioverbetjent Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistriktet til NTB.

– Det er uvisst om vi kan avhøre fornærmede tirsdag. Så vidt vi vet er de to bekjente. Sånn det ser ut, var ingen andre involvert, sier Metlid, som opplyser at tilstanden til den skadde er stabil.

Politiet har ennå ikke avgjort om den siktede vil bli begjært varetektsfengslet.

Gjerningsmannen hadde løpt fra stedet uten sko i retning Bygdøy, og store politistyrker satte i gang en omfattende leteaksjon.

Klokka 1.15 fikk politiet en telefon om at en vekter ble truet med våpen på Filipstadkaia. Politiet mente dette kunne være den mistenkte fra Uranienborg.

– Da vi kom fram til området ved Thomas Heftyes gate, gikk gjerningsmannen ut av bilen. Han rettet våpen mot våre tjenestemenn, og i den forbindelse avfyrte vi skudd. Ingen personer ble skadd, og gjerningsmannen overga seg umiddelbart, fortalte operasjonsleder Sven Martin Ege i Oslo politidistrikt natt til tirsdag.

– Det vil jeg ikke gå i detalj om, sier Metlid og viser til at Spesialenheten for politisaker er koblet inn i saken.

Lederen for etterforskningsavdeling Øst-Norge i Spesialenheten, Helle Kristin Gulseth, bekrefter overfor NTB at enheten undersøker saken.

– Den er satt til en etterforsker. Vi kartlegger hva som har skjedd og har startet å hente inn informasjon, forteller Gulseth. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2