ny1-lippestad-breivik-F - Lippestad tror ikke Breiviks «boble» sprekker

Advokat Geir Lippestad tror ikke at Anders Behring Breiviks «boble» vil sprekke. Til Dagbladet sier forsvareren at hans klient trolig vil klare å holde fast på sitt helt unike verdensbilde.

I et portrettintervju i Dagbladets lørdagsmagasin gir Lippestad et forholdsvis detaljert innblikk i samtalene med Breivik og hans reaksjoner på det som skjedde i regjeringskvartalet og på Utøya. Forsvareren sier Breivik har et 60-årsperspektiv på sine handlinger, men at han ennå ikke har fått tilgang til aviser eller gitt innsyn i samfunnets reaksjoner.

- Han ser seg selv som en sentral person i omveltningen av samfunnsstrukturen i Norge. Samtidig skjønner han at dette ikke vil skje nå, men kanskje om noen år. Han har et verdensbilde som antakeligvis ingen andre har, sier Lippestad til Dagbladet Magasinet.

I fengselet sitter Lippestad og Breivik på hver sin side av en glassvegg, i henhold til forskrifter som Justisdepartementet har utarbeidet konkret for terrorsaken. Under avhør i Politihuset sitter de to rett overfor hverandre uten fysiske skiller.

Lippestad har ikke fortalt Breivik at han er medlem av Arbeiderpartiet og dermed er en «kulturmarxist» i hans forestillingsverden. På et eller annet punkt under saken gang sier Lippestad at han nok vil fortelle sin klient dette. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2