ny1-libya-hamdan-F - Norsk kameramann ringte kona fra fengselet i Libya

Den norske kameramannen Ammar al-Hamdan skal være ved godt mot etter fem uker i fengsel i Libya. I helgen fikk han ringe hjem til kona i Oslo.

- I helgen ringte Ammar meg fra fengselet. Ammar forteller at han blir behandlet godt i fengselet, skriver Yngvil Mortensen i en uttalelse til NTB.

Mandag holdes det en ny støttemarkering for Hamdan i Oslo, som kameramannens kolleger i Al Jazeera har tatt initiativ til.

- Ammar ble rørt over å høre om støttemarkeringen for ham som Norsk Journalistlag nylig arrangerte. Mandag ettermiddag holder flere av Ammars kolleger i Al Jazeera en støttemarkering i Oslo for de fengslede Al Jazeera-journalistene. Jeg håper det ikke blir nødvendig med flere slike markeringer, og at Ammar veldig snart kommer hjem til meg, sier Mortensen.

Hun sier også at hun setter sin lit til at libyske myndigheter løslater mannen hennes og alle anholdte journalister i Libya. Flere andre journalister er allerede løslatt etter å ha blitt pågrepet under krigen.

Hamdan var på jobb for Al Jazeera da han ble arrestert av libyske sikkerhetsstyrker sammen med tre kolleger 7. mars. For en drøy uke siden ble han løslatt og brakt til den tunisiske ambassaden, men der ble han på nytt hentet av libyske myndigheter som sa de ville ha ham inn til nye avhør. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2