ny1-fjordman-tiph-F - Fjordman var UD-observatør i Hebron

Peder Nøstvold Jensen, som har stått fram som bloggeren Fjordman, jobbet i 2002 og 2003 for Norge i den internasjonale observatørstyrken i Hebron (TIPH) på Vestbredden.

Det bekrefter informasjonssjef Rolf A. Vestvik i Flyktninghjelpen overfor NTB. Organisasjonen administrerer på vegne av Utenriksdepartementet (UD) det norske bidraget til TIPH.

- Vi kan bekrefte at han hadde et korttidsengasjement i TIPH-styrken. Det var fra begynnelsen av 2002 til midten av 2003, sier Vestvik.

Den uavhengige, internasjonale observatørstyrken har ifølge UD som mål å bidra til økt trygghetsfølelse for den palestinske befolkningen i Hebron.

- Han utmerket seg ikke på noen spesiell måte, verken i den ene eller andre retningen. Han fikk en forlengelse av sitt opphold, og det indikerer at det ikke var noen negative anmerkninger til arbeidet hans der nede, sier Vestvik.

Palestinske og israelske myndigheter har gitt TIPH mandatet til å bidra til å fremme stabilitet i Hebron, særlig i områdene rundt de israelske bosetningene. Gjennom observasjon, tilstedeværelse og rapportering skal styrken hindre sammenstøt i byen, som er preget av en tilspisset konflikt mellom palestinere og jødiske bosettere. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2