ny1-facebook-slettmeg-pengenekt-F - Facebook vil ikke betale for slettmeg.no

Fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) ba Facebook om økonomisk støtte til å drifte netthjelpstjenesten slettmeg.no, men nettgiganten har avslått forespørselen.

Tidligere i måneden ble det kjent at Aasrud ikke ville bevilge penger over statsbudsjettet til tjenesten, som driftes av Datatilsynet. I stedet sendte hun brev til Facebook for å be selskapet om å delfinansiere slettmeg.no, skriver Aftenposten.

Nå har statsråden fått svar fra gigantselskapet. Facebook ønsker ikke å støtte prosjektet økonomisk, men understreker at de mener slettmeg.no er en viktig tjeneste.

– For oss virker det som det ville være fornuftig å ta kontakt med flere potensielle partnere for å få råd om hvilken modell som passer best for å gi en slik tjeneste i Norge i fremtiden, står det i brevet fra Richard Allen i Facebook.

Allen foreslår videre en konferanse i november, hvor blant andre representanter for IT-bransjen, Datatilsynet og myndighetene deltar. I brevet skriver han at Facebook gjerne vil delta på en slik konferanse med åpent sinn for potensielle modeller.

Rigmor Aasrud sier at hun ser på brevet fra Facebook som positivt selv om selskapet sier nei til å åpne lommeboken. Samtidig avviser hun at det vil komme ekstra penger via statsbudsjettet eller andre statlige kanaler til slettmeg.no.

– Vi har ikke flere penger til å finansiere Datatilsynet. Men vi vil vurdere i tildelingsbrevet om slettmeg.no skal være en det av tilsynets virksomhet, sier Aasrud til Aftenposten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2