ny1-eritreere-asyl-F - Eritreiske ungdommer hoppet av i Norge

Fire medlemmer i det eritreiske ungdomspartiet YPFDJ har søkt asyl i Norge etter at de var på konferanse på Gardermoen, hevder en opposisjonsgruppe overfor NRK.

I all hemmelighet holdt ungdomspartiet til det styrende partiet i Eritrea, regnet som et av verdens mest undertrykkende regimer, møte i Norge i påsken. 600 utsendinger fra hele Europa var samlet på et hotell ved Gardermoen. Etter konferansen skal fire av de ti delegatene fra Eritrea ha hoppet av og søkt asyl i Norge.

Det hevder Mohamed Kheir Abdella, som er medlem i opposisjonsgruppen Eritreisk felleskapsforening i Norge.

– Våre kilder i Eritrea bekrefter at fire av dem har søkt asyl i Norge. Vi vet at minst to av dem er på et asylmottak, sier Abdella til NRK.

De ti eritreiske ungdommene var regimetro og håndplukket til å delta på konferansen.

– Det viser hvor ille det er i Eritrea når disse ungdommene, som regnes som lojale, hopper av, sier Abdella.

NRK meldte onsdag at ungdomspartiet Young People's Front for Democracy and Justice (YPFDJ) i Oslo har mottatt støtte fra tippemidlene og Barne- og familiedirektoratet. 400.000 kroner fra direktoratet er gitt gjennom EU-programmet Aktiv ungdom, som støtter en rekke ungdomsorganisasjoner. Barne- og familiedirektoratet erkjenner at det var feil å bevilge pengene.

– Denne organisasjonen burde aldri fått støtte. Det kan virke som om YPFDJ er ungdomspartiet til diktaturet, sier Erik Langbråten, seksjonssjef i barne- og familiedirektoratet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2