ny1-eøs-post-veto-F - Tror postveto kan ødelegge EØS-avtalen

I en ny meningsmåling sier 63 prosent av de spurte nei til norsk EU-medlemskap. Ja-siden øker sin oppslutning til 29,1 prosent, og Europabevegelsen ser dermed lys i tunnelen.

Undersøkelsen, som er gjennomført av Sentio på oppdrag for Nationen og Klassekampen, viser at ja-siden går fram med 6,6 prosentpoeng siden målingen i januar.

Til tross for at nei-siden har ligget stabilt på over 60 prosent siden sommeren 2010, ser Europabevegelsen optimistisk på situasjonen. Årsaken er det såkalte norske vetoet (reservasjonsretten) mot EUs postdirektiv, skriver Klassekampen.

– Vi gleder oss utrolig til det som kommer nå. Ingen nordmann finner seg i EØS-avtalen når han eller hun setter seg inn i hva den faktisk er. Når Norge nå skal forsøke å få gjennom vetoet i Brussel, vil vi få avslørt hvilken katastrofe EØS er, sier Europabevegelsens leder Paal Frisvold.

Norge har aldri tidligere benyttet reservasjonsretten, og Frisvold mener det er lite trolig at EU vil finne seg i at Norge får beholde sitt eget postsystem.

– Nå vil det norske folk se hvor maktesløse EØS gjør oss, og vi gleder oss, sier Frisvold. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2