ny1-borten-moe-kritikk-F - Borten Moe nekter å be om unnskyldning

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) sier han er satt ut av den sterke kritikken fra Bellona-leder Frederic Hauge. Noen unnskyldning kan Hauge med andre ord se langt etter.

– Det kommer ikke til å skje, sier Borten Moe til NTB. Han holder fast ved kritikken mot miljøbevegelsen, men avviser at han har kommet med noen «krigserklæring» som Hauge uttrykte det.

– Jeg ønsker tvert imot en god dialog med miljøbevegelsen, men ingen kan regne med å få definere virkeligheten på egen hånd. Jeg ville utfordre virkelighetsforståelsen til visse deler av norsk miljøbevegelse, sier han.

Det var i et intervju med NTB tirsdag at den relativt ferske olje- og energiministeren fra Senterpartiet gikk til frontalangrep på det han kaller verdensanskuelsen til Naturvernforbundet og Bellona.

– Jeg opplever at miljøbevegelsen aktivt legger kjelker i veien for at vi skal lykkes med våre ambisiøse fornybare mål, sa Borten Moe. Da ble det bråk.

Frederic Hauge kalte ham en inkompetent løgner og forlangte en uforbeholden unnskyldning. Også fra egen regjering og deler av eget parti kom det ramsalt kritikk.

– Frederic Hauge bruker uttrykk og retorikk som jeg ikke kjenner meg igjen i. Han kommer med personangrep og utfall som ikke hører hjemme noe sted i et sivilisert politisk ordskifte, sier Borten Moe.

– Har han provosert deg med sine uttalelser?

– Jeg vil heller si han satte meg litt ut. Jeg er for friske ordskifter, men dette har hatt en karakter som jeg aldri har opplevd før, sier Borten Moe. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2