ny1-børs-torsdag - Førjulsoptimisme på Oslo Børs

Dagen før lille julaften ble en gladdag på Oslo Børs. Ved stengetid hadde hovedindeksen steget med 1,72 prosent til 379,01 poeng.

To dager før jul er det ikke bare i butikkene handelen øker. Torsdag preget førjulsoptimismen Oslo Børs, og det var langt mellom de røde tallene da børsen stengte for dagen.

Særlig den norske bildelsprodusenten Kongsberg Automotive hadde en god dag på børsen torsdag, og gikk opp hele 19,1 prosent. Men også solenergiselskapet REC og oljeselskapet Det norske hadde en svært god dag på børsen, og gikk opp henholdsvis 6,8 og 5,3 prosent.

Oppgangen for Det norske kom ifølge DN.no etter at det ble kjent at Aker Solutions har inngått en intensjonsavtale med selskapet om leveranse av en ingeniør- og designstudie for Draupe-feltet.

Undervannsentreprenørselskapet Subsea 7 meldte før børsåpning om en ny kontrakt på 1,1 milliarder kroner for rørlegging i den britiske sektoren i Nordsjøen, skriver e24.no. Ved stengetid hadde dette ført til en oppgang på 2,1 prosent.

Førjulsoptimisme preget også de fleste europeiske børsene torsdag. I London gikk FTSE 100-indeksen opp 1,23 prosent, i Frankfurt steg DAX-indeksen 1,05 prosent og i Paris opplevde CAC 40-indeksen en økning på 1,36 prosent. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2