ny1-barn-vold-dom-F - Foreldre må i fengsel etter rising av barna

En 45 år gammel mann og en 43 år gammel kvinne er i Bergen tingrett til dømt for vold og trusler mot sine to sønner over en toårsperiode, fra guttene var to og fire år gamle.

Faren er dømt til 40 dagers fengsel, mens moren er dømt til 60 dager. I tillegg må paret betale oppreisning på 40.000 kroner til den eldste gutten, og moren må betale 30.000 kroner i oppreisning til den yngste, skriver Bergens Tidende.

Barnefaren har forklart at han en gang brukte tresleiv til å rise sønnen etter råd fra menigheten sin. I en amerikansk bok om oppdragelse fant han råd om å gi ris med et redskap i stedet for med hånden som man skulle være god og vise kjærlighet med.

Ifølge dommen har paret flere ganger slått sønnene på baken med en pinne eller visp og slått dem med flat hånd i ansiktet, på hendene og andre steder på kroppen. Moren har også sparket den eldste sønnen i ryggen, på beina og i magen.

I dommeravhør forklarte den eldste gutten at han var hjemme fra barnehagen en dag, og moren hadde lovt at de skulle stå tidlig opp. Om morgenen setter han seg opp i sengen og dunker føttene mot sengekanten. Moren skal da ha ropt «stille!» fra sitt eget soverommet noen ganger før hun kom inn og dunket guttens hode flere ganger mot gulvet.

– Dette er det hardeste gulvet i hele huset, sa gutten i sin forklaring.

Mannens forsvarer Odd Rune Torstrup sier paret ennå ikke har bestemt seg for om de vil anke dommen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2