ny1-askøydrap-prosedyre-F - Aktor ber om tolv års fengsel for Askøy-drapet

Statsadvokaten ber om tolv års fengsel for en 30 år gammel mann som er tiltalt for å ha drept Sulejman Hamzic (23) på Askøy i mai i fjor.

30-åringen er tiltalt for å ha knivdrept Hamzic, og er dessuten tiltalt for vold mot sin samboer. I sin sluttprosedyre i Nordhordland tingrett fredag ba statsadvokat Randi Gabrielsen om tolv års fengsel for 30-åringen, skriver Bergens Tidende.

– I utgangspunktet mener jeg at 14 år er en riktig straff for en slik forbrytelse. Men to års fratrekk er passende i denne saken, sa hun.

30-åringen nektet først å bli avhørt, men i juni tilsto han etter å ha fått innsyn i saksdokumentene.

Ifølge tiltalen stakk 30-åringen Hamzic i magen med en kjøkkenkniv natt til 1. mai i fjor. Knivstikkingen skjedde ifølge tiltalen etter at Hamzic hadde konfrontert 30-åringen med at han hadde slått og sparket sin samboer.

Statsadvokaten har lagt vekt på at drapet ble begått etter at Hamzic og flere venner grep inn etter at tiltalte hadde mishandlet kjæresten sin, skriver Bergensavisen.

– De gjorde sin plikt som ansvarlige borgere. Tiltalte måtte skjønne at de kom for å stanse en alvorlig voldshandling mot tiltaltes kjæreste, sa Gabrielsen fredag.

Line Ingebrigtsen, de etterlattes advokat, la ned påstand om at 30-åringen må betale oppreisningserstatning på til sammen 800.000 kroner. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2