ny1-amnestypris-papirløse - Amnesty setter pris på papirløse asylsøkere

Amnestyprisen for 2011 er tildelt Helsesenteret for papirløse migranter.

Amnesty International begrunner tildelingen med at senteret utfører et kompromissløst og operativt menneskerettighetsarbeid overfor en av Norges mest sårbare og utsatte grupper – ulovlige innvandrere, også omtalt som papirløse migranter eller irregulære migranter.

– Det er mennesker i Norge som befinner seg i et helt spesielt rettighetsvakuum fordi de ikke har fått asyl i Norge. Likevel lever de, jobber og får barn her, uten at storsamfunnet vedkjenner seg dem, opplyser Amnesty i begrunnelsen.

Helsesenteret for papirløse migranter ble etablert for to år siden. Amnesty mener at senteret har blitt et viktig supplement til det offentlige helsetilbudet. De ansatte og et stort antall frivillige helsearbeidere og ildsjeler kjemper en modig kamp for en grunnleggende menneskerett, nemlig rett til liv og helse, heter det videre i begrunnelsen.

Helsesenteret drives av stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo og Oslo Røde Kors. Senteret tilbyr ordinær helsehjelp med sykepleier, lege, psykolog og fysioterapeut for konsultasjoner. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2