ny1-aker-solutions-res-F - Knalltall sendte Aker Solutions til topps

Et positivt sistekvartal med et driftsresultat som bikket milliarden skapte begeistring for Aker Solutions fredag. Aksjen steg drøyt 20 prosent på Oslo Børs.

– Vårt finansielle resultat i fjerde kvartal er et resultat av gode markedsforhold og interne driftsforbedringer. Vi kan se resultatet av noen av de nødvendige endringene vi har implementert, sier arbeidende styreformann Øyvind Eriksen i Aker Solutions.

5,25 milliarder er selskapets resultat etter skatt i 2011. Det er mer enn 2,5 ganger høyere enn i 2010, da det samme tallet var 2 milliarder ved årsslutt.

Når videreført virksomhet skilles ut, er resultatet før skatt på 2,07 milliarder kroner, 100 millioner kroner mer enn for videreført virksomhet i 2010. For fjerdekvartal var tallene henholdsvis 823 millioner kroner i 2011 og 396 millioner i 2010.

– Resultatet er fortsatt påvirket av kvalitetsutfordringene vi sto overfor i 2011, men alt i alt ser jeg tallene for fjerde kvartal som et tegn på at vi er på rett spor, sier Eriksen om den sterke avslutningen på året.

Med det kraftige kurshoppet ble industriselskapet vinneren på Oslo Børs fredag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2