Ny status i dødsbrannen i Urtegata i september

Oslo-politiet skal ved utgangen av september ta stilling til om etterforskningen av dødsbrannen i Urtegata i desember 2008 skal fortsette eller henlegges. Seks personer døde i brannen.

Fire menn og to kvinner omkom i brannen natt til 13. desember 2008. Det var 51 personer i bygården da det begynte å brenne. Politiet bekreftet i mars i fjor at brannen var påsatt. En person ble siktet, men saken mot ham ble henlagt.

– Vi famler ikke i blinde, men det betyr ikke at vi har konkrete spor heller, sier fungerende seksjonssjef Børre Walderhaug ved finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Innen utgangen av september bestemmer politiet seg for hva som skal skje videre.

– Da vil vi gjøre opp status og vil enten innstille på å gå videre med saken eller innstille på at saken legges vekk til eventuelt nye opplysninger foreligger, sier Walderhaug.

Walderhaug vil ikke kommentere hvilke nye etterforskningsskritt politiet har gjort eller om det er nye personer de kan ha fattet interesse for i løpet av den omfattende etterforskningen. Han sier det er en svært utfordrende sak.

Bygårdens eier Olav Thon (85) har utlovet en dusør på 1 million kroner for nye opplysninger som bidrar til at den eller de som eventuelt har startet brannen, blir tatt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2