Ny rettssak etter knivstikking på Rykkinn

18-åringen som sto tiltalt for å ha drept 17 år gamle Watan Faramarzi med kniv på en lekeplass på Rykkinn i Bærum i fjor sommer, må igjennom enda en runde i retten.

18-åringen har hele tiden hevdet at han ikke mente å skade Faramarzi, og juryen i lagmannsretten svarte onsdag nei på spørsmålet om han var skyldig i forsettlig drap. Juryen frikjente ham også for legemsbeskadigelse, men denne avgjørelsen ble torsdag satt til side av fagdommerne.

Dermed må 18-åringen belage seg på nok en rettsrunde.

- Jeg synes at lagmannsretten for ofte setter til side frifinnelser fra juryen. Det sier jeg på generelt grunnlag. Jeg mener at jurister ikke er noe bedre til å vurdere bevis og faktum enn det folk flest er, sier 18-åringens forsvarer, Vidar Lind Iversen, til Aftenposten.no.

18-åringen ble torsdag varetektsfengslet i åtte nye uker i påvente av at lagmannsretten skal behandle saken på nytt. Fengslingen er anket til Høyesterett, og en avgjørelse vil falle neste uke.

18-åringen ble i tingretten dømt til sju års fengsel for å ha knivstukket vennen Faramarzi på en lekeplass på Rykkinn i Bærum i fjor sommer. 17-åringen døde av skadene han ble påført. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2