NRK-medarbeider lurte småjenter til å kle av seg

En ansatt i NRK har lokket småjenter til å kle av seg foran webkamera, etter selv å ha utgitt seg for være jente på nettet.

Foreldrene til en av jentene fattet mistanke og gikk til politiet. Eterforskningen ledet til NRK-medarbeideren, som nå må møte i retten.

– Vi ble varslet av en forelder som oppdaget hva barnet holdt på med, men vedkommende var ikke klar over at det var en mann hun chattet med, sier politiinspektør Alf Rune Nilsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til VG.

Mannen skal ha benyttet MSN og flere andre populære chattesider til å komme i kontakt med jentene, som var i alderen 10 til 16 år. Deretter fikk han dem til å kle av seg foran webkamera og lastet ned bilder og videoer av dem.

Mannen, som ikke mistenkt for å ha distribuert bildene til andre, har tilstått forholdet. Strafferammen for å ta bilder med seksuelt innhold av mindreårige er bøter eller fengsel i inntil tre år.

Regionredaktør Bjørn Stuevold i NRK Trøndelag bekrefter at han er kjent med saken, men vil ikke kommentere hvilke følger den vil få for mannens ansettelsesforhold i NRK.

– Hvis det skal være noe ved denne saken som fører til en personalsak, vil vi ta det internt, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2