norwegian-fredag - Tror på Norwegian-avgjørelse fredag

En avklaring rundt varsel om plassoppsigelse lar vente på seg, men Norwegian-pilotene tror på en avgjørelse i konflikten med ledelsen fredag.

– Det er mye som ikke skal gå etter planen for at ting ikke skal være avklart fredag. Vi tror på en avgjørelse da, sier leder for Norwegians pilotforening, Halvor Vatnar, til NTB.

Pilotene vurderer å sende et varsel om plassoppsigelse til NHO Luftfart etter at det ble brudd i forhandlingene med ledelsen i selskapet tirsdag. Flygernes organisasjoner brøt forhandlingene fordi de mener at Norwegian kun vil basere seg på innleid arbeidskraft.

Norwegian har blant annet forsvart seg med at det i flere europeiske selskaper er vanlig med innleie av piloter. Onsdag fikk Norwegian-pilotene støtte av den spanske pilotforeningen (CCOO), som tilbakeviste denne påstanden i et brev til YS-organisasjonen Parat.

Spansk lov sier at et permanent arbeidskraftbehov skal dekkes opp av faste ansatte. Det er ikke uvanlig med midlertidige kontrakter, men da er det virksomheten, ikke bemanningsbyråer, som ansetter midlertidig, skriver CCOO ifølge Parat. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2