Norsk Tipping satser på nettspill

Kulturdepartementet gir Norsk Tipping grønt lys til å utvikle nettspill. Nettspill i statlig regi er nødvendig for å hindre at folk tyr til illegale spilltilbud, mener departementet.

Nettspillmarkedet er verdt milliarder av kroner. Norsk Tipping vil ha sin bit av kaken. I april sendte de et brev til Kulturdepartementet for å be om klarsignal til å utvikle nettspill med pengegevinst.

Departementet har nå godkjent forespørselen og ber Norsk Tipping om å utvikle nye nettbaserte spill, skriver Aftenposten.

– En videre utvikling av spillporteføljen til Norsk Tipping er nødvendig, skriver departementet i et brev til Norsk Tipping.

Departementet mener dette kan bidra til å styre mer av spillingen inn mot spill som er underlagt norsk kontroll. Nordmenn bruker i dag milliarder av kroner på utenlandske spill.

Kulturdepartementet tror at flere regulerte norske pengespill på internett kan hindre at det dukker opp ulovlige tilbud. Flere norske spill vil dessuten motvirke økningen i tilbudet av det departementet kaller «ukontrollerte elektroniske pengespill» på nett.

Det er ikke klart hvilke typer spill Norsk Tipping vil forsøke seg på. Men kommunikasjonsdirektør Peer J. Svenkerud sier målet er å tilby attraktive og ansvarlige spill.

Lotteritilsynet er kjent med planene. Kommunikasjonssjef Rune Timberlid sier at tilsynet vil se med kritisk blikk på spillene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2