Norsk katolsk biskop tilstår overgrep mot gutt

Den tidligere katolske biskopen i Trondheim har tilstått seksuelt misbruk av en mindreårig altergutt, skriver Adresseavisen.

Saken er den første overgrepssaken som kan knyttes til den katolske kirken her i landet. I Europa har pedofiliskandalen vokst de siste ukene med stadig flere tilfeller av seksuelt misbruk og vold utført av katolske prester.

Offeret i Trondheim var altergutt og den nå avgåtte biskopen var prest da overgrepene skjedde. Saken er nå strafferettslig foreldet.

Biskop for Trondheim og Oslo, Bernt Eidsvig, sier til Adresseavisen at biskopen valgte å søke avskjed umiddelbart da han ble forelagt beskyldningene.

– Siden denne tid har biskopen vært i psykologisk behandling, eller terapi, og vært underlagt åndelig veiledning. Saken har ikke vært offentliggjort fordi offeret i saken ikke har ønsket det. Vedkommende er nå godt over myndighetsalder. Kirken har forsikret seg om at forholdene er foreldet etter norsk lov, sier Eidsvig til Adresseavisen.

Den tidligere biskopen har ikke latt seg spore opp for kommentar til saken. Verken Trondheim stift, biskopen i Oslo eller mannens ordensbrødre i Tyskland vet hvor den tidligere trondheimsbiskopen oppholder seg. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2