nokas-siktet - NOKAS-ansatt siktet etter ran

En Nokas-vekter har fått endres status fra vitne til siktet etter verditransportranet ved Skedsmo-senteret i oktober i fjor.

Etter det Romerikes Blad forstår skal rutinebruddene fra Nokas-vekterne ransnatten ha vært så mange og så store at politiet har rettet mistanken mot minst en av vekterne som skulle fylle opp en minibank da de ble ranet, skriver Romerikes Blad.

– Etterforskningen viser at det er massive brudd på instruksene for håndteringen av disse pengene. Jeg ønsker imidlertid ikke å si noe om hvilke rutiner som er brutt, men vi har mange kritiske spørsmål rundt denne håndteringen, sier politiadvokat Åsmund Yli.

Han bekrefter at en person er endret i saken og at det er foretatt ransaking av mannens bolig. Men han vil fortelle hva som kom ut av ransakingen.

Det er, ifølge Yli, foreløpig ikke aktuelt å begjære mannen varetektsfengslet. Det er heller ingen andre som per nå knyttes opp mot ranet.

Konserndirektør for kontanthåndtering i Nokas, Peter Wesenberg, sier selskapet ikke er blitt orientert om sakens utvikling, og dermed ikke har noen kommentar. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2