NOKAS-innspillingen er i gang i Stavanger

Onsdag rullet ransbilene opp foran tellesentralen til Norges Bank. Innspillingen av NOKAS-filmen er i gang i Stavanger.

Egentlig skulle opptakene på Domkirkeplassen ha startet 9. februar, men den snørike vinteren satte en stopper for det. I forrige uke måtte Alligator Films hyre inn hjelp til å smelte vekk snø og is rundt opptaksstedet. Det var nemlig grønt i byen da NOKAS-ranerne slo til 5. april 2004.

- Det er en todelt spenning i kroppen når vi skal spille inn disse scenene. Vi er veldig glad for å kunne komme i gang nå. Samtidig er vi gjester i byen for å fortelle en historie mange her har et ambivalent forhold til. Vi er ydmyke og fullt klar over at vår tilstedeværelse bringer fortiden tilbake, sier produsent Jan Aksel Angeltvedt til NTB.

Onsdag spilte de inn scener der deler av ranslaget ankommer Domkirkeplassen og tar oppstilling utenfor tellesentralen. Torsdag og fredag skal filmteamet i gang med opptak som omfatter skytedramaet når ranerne kommer ut av tellesentralen.

- Vi er forberedt på reaksjoner når skytescenene skal filmes. Det viktigste for oss nå er at dette gjøres ordentlig. Vi håper de som har vært direkte berørt og traumatisert av ranet, ikke opplever vår tilstedeværelse opprørende, sier Angeltvedt.(©NTB)

Mer innhold fra TV 2