KONSERNSJEF: Jaan Ivar Semlitsch går av som konsernsjef i Orkla. Foto: Terje Pedersen / NTB
KONSERNSJEF: Jaan Ivar Semlitsch går av som konsernsjef i Orkla. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nils K. Selte ny konsernsjef i Orkla

Styret i Orkla har utnevnt Nils K. Selte som ny konsernsjef. Han overtar etter Jaan Ivar Semlitsch som har ledet konsernet siden august 2019.

Orkla har utnevnt Nils K. Selte som ny konsernsjef, opplyser selskapet i en pressemelding. Han tar over etter Jan Ivar Semlitch som har ledet konsernet siden august 2019.

– Jaan Ivar Semlitsch har ledet selskapet gjennom en krevende pandemi-tid, hvor Orkla har klart å opprettholde god leveringsevne og kontantstrøm. Orkla har hatt en god utvikling innenfor prioriterte vekstområder og gjennomført flere strategiske oppkjøp, sier Orklas styreleder Stein Erik Hagen.

Nils K. Selte har siden 2001 vært ansatt i Stein Erik Hagens familieselskap Canica, både som finansdirektør og adm. direktør. Selte har vært medlem av Orklas styre siden 2014, og i tillegg har han i samme periode ledet Orklas revisjonsutvalg.

– Vi går nå inn i en fase hvor det kreves en ny form for ledelse. Orklas styre har sammen med Semlitsch blitt enige om at det beste for Orkla er at det blir et lederskifte. Strategien som ble kommunisert på Orklas kapitalmarkedsdag den 23. november i fjor ligger fast, men styret ønsker å akselerere implementeringen av denne.

– Vi ønsker å etablere en mer verdiskapende struktur og kultur i konsernet med større selvstendighet og ansvar for de enkelte virksomhetene. Nils K. Selte kjenner Orkla godt. Han har lang erfaring i å lede store strukturelle endringer og utvikle porteføljeselskaper, fortsetter Hagen.

Selte tiltrer i stillingen 11. april 2022.

Mer innhold fra TV 2