IKKE GOD KRIMINNSATS: Riksrevisjonen avslører store mangler i politiets innsats mot organisert kriminalitet i ny rapport. Her er riksrevisor Jørgen Kosmo.  (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
IKKE GOD KRIMINNSATS: Riksrevisjonen avslører store mangler i politiets innsats mot organisert kriminalitet i ny rapport. Her er riksrevisor Jørgen Kosmo. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

– Nekter å godkjenne regnskap fra Nav

For andre året på rad nekter Riksrevisjonen å godkjenne Navs regnskap.

Nesten hver tredje krone på statsbudsjettet går til Nav. Budsjettet er på nærmere 300 milliarder kroner. Men for andre året på rad nekter Riksrevisjonen å godkjenne regnskapet, ifølge VG.

– Langt fra friskmeldt

Riksrevisjonens rapport legges fram tirsdag, og riksrevisor Jørgen Kosmo vil ikke bekrefte opplysningene. Han sier følgende til avisen:

– Vi ser klare forbedringspunkter, men de er langt fra friskmeldt.

Forventet grep

Frp-leder Siv Jensen sier at Nav og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) som er ansvarlig for etaten, nå er «farlig nær en skandale». Hun sier hun hadde forventet grep etter fjorårets rapport.

Høyres medlem i arbeids- og sosialkomiteen Torbjørn Røe Isaksen sier at tålmodigheten begynner å bli tynnslitt.

– Hvis det er slik at man ikke får godkjent regnskapet på noe som er en tredel av statsbudsjettet, er det veldig, veldig alvorlig, sier han til avisen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2