Nekter å gi «karakter» til barnehagebarn

Oslo kommune gjennomfører evaluering av barnehagebarn i to bydeler. Utdanningsforbundet protesterer mot det de mener er karaktersetting på de minste.

Prøveprosjektet «Her kommer jeg...» er ment å gjøre overgangen smidigere mellom barnehage og skole. I stedet har det skapt bitter strid i hovedstaden.

– Vi mener dette kan være skadelig for det halve årskullet med Oslo-barn som berøres av pilotprosjektet, sier pedagogisk leder i Havnehagan friluftsbarnehage Erik Nygaard til Klassekampen.

Prosjektet er todelt, ved at barna selv skal ta del i en del av evalueringen. Der skal de blant annet si noe om hva de liker å gjøre, og hva de kan. Denne delen har Nygaard ingen problemer med. Den andre delen består i at de ansatte skal vurdere barna ut fra 48 ulike spørsmål.

Evalueringen skal så sendes til den skolen der barnet skal begynne. Etter en poengberegning skal det avgjøres om barnet trenger tilrettelagt opplæring.

– Dette kan best beskrives som avgangskarakterer for barnehagebarn, sier Nygaard.

Utdanningsforbundet i bydel Østensjø oppfordrer nå alle parter, foreldre, barnehager og skoler, til å boikotte prosjektet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2