Navarsete: – Ikke naturlig å utrede Lofoten-olje

Liv Signe Navarsete (Sp) fastholder at det ikke er aktuelt med en konsekvensutredning av oljevirksomhet i Lofoten, men at partiet ønsker mer kunnskap.

– Senterpartiets standpunkt er at det ikke skal åpnes for petroleumsvirksomhet i Lofoten og Vesterålen i denne stortingsperioden. Jeg mener det dermed ikke er naturlig å starte en konsekvensutredning nå, sier Sp-lederen etter et oppslag i tirsdagens VG.

Ifølge avisen hadde Navarsete ikke skaffet støtte fra sentrale Sp-politikere før hun stilte på landsmøtet i Natur og Ungdom i januar. Der sa hun nei til konsekvensutredning av oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen trekkes fram som en av dem som skal ha gitt uttrykk for at Sps partiprogram slett ikke utelukker en konsekvensutredning. Likevel forholder han seg til det partilederen har gått offentlig ut med.

Nestleder i Sps stortingsgruppe, Ola Borten Moe, er åpen for å si ja.

– Man kan argumentere både for og imot en konsekvensutredning ut ifra landsmøtevedtaket til Sp, sier Borten Moe.

I helgen gikk partiets lokallag i Troms inn for å gjennomføre en konsekvensutredning. Selv om Navarsete ikke ønsker en slik utredning, legger hun opp til at det må skaffes mer kunnskap.

– Dette skal skje som en del av revideringen av forvaltningsplanen, sier Navarsete. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2