Møtte al-Shabaabs ledere på pilegrimsreise

Norsksomalieren som er tiltalt for å drevet terrorfinansiering, sa i retten at han møtte lederne for opprørsgruppen al-Shabaab under pilegrimstur til Mekka i 2006.

Den 40 år gamle familiefaren nekter for å ha støttet framtidige terroraksjoner eller for å ha sympati med den islamistiske gruppen. Politiets sikkerhetstjeneste mener han har overført 200.000 kroner til al-Shabaab og har tiltalt ham for finansiering av terroraksjoner.

Han sa derimot at han først etter flere år i Norge ble engasjert i forholdene i hjemlandet og at han ville gjøre noe for å bidra til å kaste etiopiske okkupantstyrker ut.

- Jeg bestemte meg for å jobbe for denne saken frivillig. Det var en plikt for meg å forsvare Somalia som det er en plikt for meg å forsvare Norge i dag. Det er en del av min personlighet, sa mannen i retten.

Under en pilegrimsreise sammen med andre muslimer fra Norge, Sverige og Danmark i 2006 ble det arrangert et møte med representanter for de muslimske domstolene i Somalia som også var i Mekka. Da møtte den tiltalte flere som i dag er listeført som terrorister av FN og av USA, blant annet Abu Mansoor, daværende talsperson for al-Shabaab, som også hadde vært på treningsleir i Afghanistan.

- Jeg talte til dem og ga dem min erklæring om at jeg støttet frigjøringskampen mot Etiopia, sa 40-åringen da han ble konfrontert med opplysninger om møtet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2