Transportarbeidere (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Transportarbeidere (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Mot løsning i godsstreiken

Forhandlingslederne i godssektoren kom ikke fram til noen løsning på konflikten da de møttes torsdag, men ble enige om å fortsette samtalene fredag.

– Vi står et stykke fra hverandre, men har et ansvar for å prøve å finne en løsning. Derfor ble vi enige om å møtes til en ny runde fredag formiddag, sier forhandlingsleder Lars Johnsen for Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) til NTB torsdag ettermiddag.

Nye samtaler fredag

Han har tro på at det skal gå an å finne en løsning på konflikten, men er forsiktig med å tidfeste når streiken kan være over.

Tidligere på dagen møtte han sin motpart på arbeidsgiversiden, direktør Tom Rune Nilsen i Logistikk- og transportindustriens landsforening (LTL). Der ble de enige om å be Riksmeklingsmannen stille med lokaler til fortsatte samtaler fredag.

Tror på snarlig løsning

Også LTL ser optimistisk på muligheten for å komme til enighet.

– Forhåpentlig er det mulig å finne en løsning i løpet av fredagen eller kanskje litt innpå natten til lørdag, sier kommunikasjonsrådgiver for LTL, Svein Thompson.

Egentlig skulle partene møtt hverandre tidligere i uken, men frontene ble skjerpet da NTF oppfattet et utspill fra arbeidsgiverne som et ultimatum. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2