Moldejazzen runder femti

Mandag skjer det for femtiende gang. Folketallet mangedobles, og trengsel og eksotisk stemning preger hele byen en uke til ende: Det er Moldejazz.

I løpet av de femti årene har Moldejazz pådratt seg farskapet til et stort antall unge jazzmusikere fra hele Midt-Norge. Flere av dem står på jazzscener i hele verden i dag. Mange av dem er profiler på årets Moldejazz-program. Årets Artist in Residence, Nils Petter Molvær, er i godt selskap.

- I tillegg har vi naturligvis noen internasjonale størrelser fra andre verdensdeler å by på, som for eksempel Herbie Hancock, Sonny Rollins og Jeff Beck, sier direktøren i Moldejazz, Jan Ole Otnæs, til NTB.

- Vi har en god basisfinansiering gjennom støtten fra det offentlige. Knappe 30 prosent av inntektene våre kommer gjennom tilskudd fra staten, fylket og kommunen. Disse tilskuddene gjør det mulig for oss å satse på unike prosjekter. I år gjør vi flere forsøk på å skape ny musikk under selve festivalen, sier Otnæs.

Men det meste av inntektene må Moldejazz selv hente inn gjennom sponsorer, billettsalg og andre inntekter. Billettinntektene er doblet de siste årene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2