Misjonsarbeidet går sin gang i Kina

Norske misjonsorganisasjoner får jobbe upåvirket i Kina selv om landet avlyser møter med norske myndigheter.

Den siste uken har Kina avlyst flere møter med norske myndigheter. Men foreløpig har ikke Kina stanset norske organisasjoners arbeid med å kristne landet.

– Så langt har ikke fredsprisen fått noen konsekvenser for arbeidet vårt. Og vi regner ikke med at det gjør det heller, sier konstituert leder for det internasjonale arbeidet til Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), Hjalmar Bø, til Vårt Land.

NLM driver bistandsprosjekter i Kina og har samarbeidet med den statsgodkjente Tre Selv-kirken med blant annet teologisk opplæring og diakonale prosjekter. I tillegg har NLM kristent fagpersonell som arbeider innen bistand og utdanning.

Heller ikke Det Norske Bibelselskap, som har lang tradisjon med å dele ut bibler i Kina, merker konsekvenser av fredspristildelingen.

– Det er ingen grunn til å tro at det skulle påvirke det arbeidet kirkene gjør av bibeldistribusjon, sier Bibelselskapets leder Bernt Olsen.

Det Norske Bibelselskap samarbeider med Tre Selv-kirken og Den katolske kirke. Bibelselskapets arbeid i Kina skjer via et internasjonalt samarbeid via De forente bibelselskaper. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2