Minst 1.000 passasjerer rammes av forsinkelser i Hellas

En aksjon blant flygelederne gjør at over 1.000 norske turister rammes av forsinkelser i flytrafikken til og fra Hellas søndag.

En gresk domstol nedla forbud mot den planlagte flygelederstreiken i Hellas, men ifølge NRK har flere flygeledere sykmeldt seg søndag i protest mot en planlagt pensjonsreform og stans i rekrutteringen.

Flere flyselskap NTB har vært i kontakt med, omtaler aksjonen som en streik, og over 1.000 passasjerer er rammet av forsinkelser.

– Vi har to avganger til og fra Chania som blir forsinket med flere timer. Totalt blir rundt 600 av våre passasjerer rammet av streiken. Det er fortsatt usikkert hvor lenge streiken vil vare, men vår informasjon tilsier at den avsluttes i løpet av natten, opplyser informasjonssjef Åsa Larsson i Norwegian til NTB.

Også SAS har problemer med forsinkelser.

– Vi har foreløpig to avganger fra Rhodos til Trondheim og Stavanger som er forsinket med rundt 12 timer. Rundt 300 passasjerer rammes av streiken, opplyser kommunikasjonssjef Kenneth Vikse i SAS.

Aksjonen fører også til forsinkelser for reisende med Ving.

– Enkelte flyginger fra Rhodos og Kreta er forsinket. Totalt er det snakk om noen hundre passasjerer, sier administrerende direktør Christian Grønli til NTB. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2