Milliardær må endre Munch-planer

Milliardær Petter Olsen må endre planene på Ramme gård i Vestby slik at naboene ikke får strengere vernebestemmelser.

Munch-samleren, som 3. juni solgte sin versjon av kunstskatten Skrik, har i over seks år arbeidet med en plan for prakteiendommen Ramme gård på Hvitsten i Akershus.

Arbeidene med å bygge et munchmuseum på stedet er allerede i gang. I tillegg vil han blant annet gjenreise en kullbod i strandsonen som skal ha blitt brukt av maleren selv, skriver NRK.

Men kommunestyret i Vestby ville mandag ikke vedta milliardærens planer for gården, før den blir endret slik at naboene ikke får strengere vernebestemmelser. Det er spesielt planene om regulering av bebygde hytteeiendommer som førte til at naboene var misfornøyde.

– Vi ville til nød fått lov til å klippe gresset. Det ville ha blitt enorme restriksjoner, sier hyttenabo Sigrid Eckhoff.

Samtidig som Olsen har foreslått disse reguleringene for naboene, har han selv lagt opp til å bygge i strandsonen hvor han også legger opp til overnattingsvirksomhet. Milliardæren mener kommunens beslutning beviser at de ikke er genuint interessert i kultur og bevaring.

Eckhoff mener Olsens surmuling er ubegrunnet.

– Han burde være veldig fornøyd. Han har jo fått medhold på de fleste punkter. Blant annet bygging i strandsonen, som jeg er veldig imot. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2