Mener Solheim avslører seg som miljøpopulist

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) avslører seg som en sann miljøpopulist når han nekter å kommentere regjeringens nye forslag om avgift på biodiesel, mener Fremskrittspartiet.

Regjeringens forslag har allerede ført til at Norges eneste biodieselfabrikk ser seg nødt til å permittere sine ansatte. Fabrikken ble åpnet i Fredrikstad i juni av miljøvernminister Erik Solheim.

- Avgiften på biodiesel må fjernes, og den rødgrønne regjeringen må dessuten legge fram langsiktige rammevilkår for alternative drivstoff, sier energi- og klimapolitisk talsmann Ketil Solvik-Olsen i Frp.

Også Venstre reagerte skarpt da det før helgen ble kjent at biodieselfabrikken Uniol AS i Fredrikstad må permittere sine ansatte bare fire måneder etter at fabrikken ble åpnet.

Fabrikkens ledelsen skylder på regjeringens forslag til nye avgifter på biodiesel. Totalt er det investert 350 millioner kroner i fabrikken, som kan produsere 100.000 tonn biodiesel per år. Eierne sier de ikke våger å tilføre fabrikken mer penger før det fremtidige avgiftsregimet for biodiesel her i landet er endelig utformet.

Både Venstre og Frp tror avgiften på biodiesel vil skape usikkerhet knyttet til de framtidige rammevilkårene for fornybar energi og miljøteknologi i Norge. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2