Mener gjengbrødre bestilte drap på Facebook

Politiet mener de fengslede brødrene bestilte drapet på Mohammed Javed av Stig Millehaugen ved hjelp av en falsk profil i nettsamfunnet Facebook.

Det er opplysninger som kom fram under fengslingsmøtet i Oslo tingrett fredag. Møtene gikk for lukkede dører, men i slutningen fra tingretten, som ble gjort offentlig lørdag, kommer opplysningene fram.

De to brødrene av pakistansk opprinnelse fra B-gjengen ble fredag varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapet på Javed den 19. januar i år. Tingretten konkluderte med at det er skjellig grunn til å mistenke de to brødrene på 28 og 32 år for å ha gitt drapssiktede Stig Millehaugen oppdraget med å drepe Javed som var en lederskikkelse i Young Guns.

Den omtalte profilen på en fiktiv kvinne som ble opprettet, har ikke vært i bruk siden drapet. Den ene av brødrene opprettet kontoen og brukte e-postadressen til et annet medlem i B-gjengen som kontaktadresse.

Politiet har tatt beslag i PC-er og annet datautstyr fra brødrene. Etterforskningen har så langt sporet at profilen på Facebook er opprettet via internettabonnementet til samboeren til den ene av brødrene.

– Når det gjelder siktedes tilknytning til Millehaugen og drapet på Mohammed Javed 19.01.09, viser retten til at det er skjellig grunn til å tro at drapet er bestilt av den rivaliserende B-gjengen, som siktede har tilknytning til, skriver tingrettsdommer Torkjel Nesheim i kjennelsen mot 32-åringen.

Han mener hensynet til den videre etterforskningen gir god grunn til å holde dem fengslet.

Begge brødrene anket kjennelsene på stedet til lagmannsretten. Ankene vil ikke bli behandlet før neste uke. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2