En person reiste seg opp, kastet en sko og skrek 'you killer go to hell' til Anders Behring Breivik i rettssal 250 fredag i fjerde uke i rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
En person reiste seg opp, kastet en sko og skrek "you killer go to hell" til Anders Behring Breivik i rettssal 250 fredag i fjerde uke i rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Mediene vil vise opptrinnet i retten

Aktører fra mediene har bedt Oslo tingrett om tillatelse til å vise opptak av det som skjedde i terrorsaken fredag, da en ung mann skrek og kastet en sko mot Anders Behring Breivik.

– Vi har fått et spørsmål om å kringkaste det opptrinnet som skjedde før lunsj. Det tar vi en runde på etter siste vitne, slik at partene kan si noe om det på slutten av dagen, sa tingrettsdommer Wenche Elisabeth Arntzen.

Les om opptrinnet her: Kastet sko og skrek mot Breivik – fikk applaus i retten

Det var en ung kurdisk mann som reagerte høylytt mot Breivik. Han er bror av 18-åringen som hadde kommet til Norge som enslig, mindreårig asylsøker og som ble drept på Utøya.

Broren, som er på omtrent samme alder, bor i Irak, men kom til Norge onsdag kveld for å være til stede i retten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2