Mattilsynet fant svinekjøtt i kebab

Undersøkelser i etterkant av hestekjøttskandalen har avslørt små forekomster av svinekjøtt i kebab fra narvikfirmaet Kuraas. Produktet trekkes nå tilbake.

Ifølge varedeklarasjonen inneholder Aramso kebabkjøtt 46 prosent storfekjøtt og 25 prosent fårekjøtt. Det skal ikke være svin i produktet.

– Vi kan bekrefte at det er funnet svinekjøtt i små mengder i Aramso kebab fra Kuraas. Det var svært lite svinekjøtt i prøven, og dette kan nok skyldes forurensing eller slurv hos produsenten. Dette er ikke akseptabelt, sier seksjonssjef Randi Edvardsen i Mattilsynet. Prøven er tatt i en butikk i Tromsø.

– Dette kommer svært overraskende og veldig uønsket for oss. Vi har satt i gang en intern runde for å prøve å finne ut hvordan dette kan ha skjedd, sier produsentens markedssjef Kenneth Kuraas til NTB. Alt Aramso kebabkjøtt trekkes nå tilbake, og bedriften starter ny produksjon.

– Og den vil være garantert fri for svinekjøtt, forsikrer Kuraas.

Tilsynet opplyser at forekomster på inntil 1 prosent av udeklarert kjøtt kan skyldes forurensning fra forrige produksjon i lokalet. Svinekjøttandelen i det testede kebabkjøttet var på mellom 1 og 5 prosent. Selv om svinekjøttet ikke innebærer noen helserisiko, beklager markedssjefen det som har skjedd. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2