matte-pris - Mattepris til Trondheims-lærer

Matematikklærer Gina Onsrud ved Nardo skole i Trondheim er tildelt Bernt Michael Holmboes minnepris for 2012.

– Årets prisvinner er en humørfylt matematikklærer med sans for tallenes magi, sier styreleder Arvid Siqveland i Norsk Matematikkråd.

Holmboeprisen er på 100.000 kroner, som deles mellom prisvinneren og skolen. Den overrekkes av kunnskapsminister Kristin Halvorsen på Oslo katedralskole 21. mai.

– Vi trenger flere lærere som Gina Onsrud, som har gjort en formidabel innsats for å øke både elever og læreres interesse for matematikk gjennom en mer praktisk og leken tilnærming til faget, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Holmboeprisen har fått sitt navn etter Bernt Michael Holmboe (1795-1850). Han var matematikklærer ved Christiania katedralskole. Det var Holmboe som oppdaget talentet til Niels Henrik Abel, og hjalp ham fram på begynnelsen av hans matematiske karriere.

– Holmboeprisen deles ut årlig for å hedre dem som rekrutterer talentene, og også for å motivere flere til å være gode matematikklærere og gode skoler innenfor matematikkfaget. Gina Onsrud er en verdig vinner av Holmboeprisen 2012, sier Siqveland. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2