- Martines far kontaktet av paramilitær gruppe

Martine Vik Magnussens far skal ha blitt oppringt av en mann som tilbød seg å finne den drapsettersøkte Farouk Abdulhak- eller skyte han i hodet.

Episoden skal ha skjedd i september i fjor, melder VG Nett. Dette kommer fram i flere e-poster fra Odd Petter Magnussen til Utenriksdepartementet og Scotland Yard. Denne korrespondansen har inntil nå vært unndratt offentligheten, men er nå tilgjengelig for allmennheten.

I e-posten skriver Martines far at han ikke er i tvil om at personen som ringte representerte en paramilitær gruppe. Personen skal ha fortalt at han og gruppen kunne levere Farouk Abdulhak (22) på trappen til enhver politistasjon i Norge eller Storbritannia. Han skal også ha sagt at han kunne «sette en kule i hodet» på den ettersøkte rikmannssønnen og bevise drapet i form av bilder.

Dersom faren ville ta imot tilbudet ble han bedt om å ringe tilbake innen fire dager.

- Jeg svarte høflig at jeg må forholde meg til myndighetene og de pågående juridiske prosessene i saken, og på tross av at jeg ønsker å se rettferdigheten råde for Martine, så jeg vil ikke foreta meg noe som kan undergrave verdiene og den rettslige orden som vi tror på her i Vesten. Dessuten vil ikke jeg bidra til en eskalering i en nedadgående spiral av drap, vold eller dårlig etikk, skriver Magnussen i den ene e-posten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2