Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn sammen i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn sammen i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Märtha Louise etter Ari Behns død: – Vi så deg gradvis bli borte

I en pressemelding fredag kveld kommer prinsesse Märtha Louise med sin første offentlige uttalelse etter Ari Behns død.

Les brevet i sin helhet her:

«Kjære Ari,

Vi skulle vært sammen i julen og feiret. Vi hadde gledet oss alle sammen.

Og vi er så uendelig triste og lei oss for tapet av nettopp deg, for du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt. Vi savner de morsomme kommentarene, de fine synsvinklene dine, den poetiske tonen, de overstrømmende komplimentene, den store kjærligheten du hadde for dem. Men nå er det et tomrom der du var, for ingen kan noen gang erstatte deg for de vakre jentene våre. Og det er så vondt å tenke på at du ville forlate jorden. Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen.

En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra. Familien din kjempet for deg. De har stått der for deg dag og natt.

Du er og vil fortsette å være dypt savnet, Ari. Og jeg kjenner på en sorg over at du aldri riktig forstod hvor elsket du var. Jeg håper at vi som er igjen, kan være gode til å rose hverandre og si de fine ordene til hverandre. For vi har dette livet til å dele nettopp hvor glad vi er for hverandre og hvilke fantastiske kvaliteter vi ser i hverandre. Vi holder deg i kjærlighet, Ari, og går videre med dine ord: Hver dag er en fest og du er et smykke.»

– Finnes en utvei

Den 25. desember var hele Norge i sjokk etter nyheten om at Ari Behn hadde tatt sitt eget liv. Behn ble 47 år gammel.

Oslo domkirke var fylt til randen under Ari Behn sin bisettelse fredag. En av de som holdt et minneord under bisettelsen var hans eldste datter Maud Angelica (16).

– Jeg har ikke sett deg på to uker, og jeg savner deg sånn allerede. Vi skulle egentlig feire jul sammen, men nå vil jeg aldri kunne se det koselige smilet og øynene dine igjen. Og jeg vil aldri få gitt deg min beste tegning av deg, sa hun gråtkvalt.

Se Maud Angelica sin tale i videovinduet under:

Tre barn sammen

I mars 2001 ble det kjent at prinsesse Märtha Louise hadde funnet tonen med forfatteren Ari Behn.

I desember samme år kunne de fortelle et samlet pressekorps at de var forlovet og skulle gifte seg til sommeren.

Ari Behn og prinsesse Märtha Louise giftet seg i Nidarosdomen i 2002, etter å ha forlovet seg et knapt halvår tidligere.

Høsten 2012 flyttet han og prinsessen til London, der familien bosatte seg på ubestemt tid.

Sommeren 2014 flyttet familien tilbake til Norge og Lommedalen, der barna fortsatte sin skolegang på Steinerskolen.

I 2016 ble det kjent at paret skulle skilles, og skilsmissen var et faktum i 2017. Det var den første kongelige skilsmissen på 200 år i Norge.

Det tidligere ekteparet har de tre døtrene Maud Angelica Behn (16), Leah Isadora Behn (14) og Emma Tallulah Behn (11). De har hatt delt omsorg for barna.

Åpen om bruddet

God Kveld Norge på TV 2 intervjuet Behn i oktober i år. Da fortalte han om den tunge tiden etter skilsmissen med Prinsesse Märtha Louise.

– Det har vært tøffe tider, og vanskelige ting som har skjedd, men det har også vært fint å erfare, sa han da.

Han fortalte at han hadde slitt med panikkangst og helseproblemer etter skilsmissen.

Kunstneren fortalte også at det ble mye på én gang da skilsmissen kom, men at de var rause med hverandre og at det har gått veldig fint.

Mer innhold fra TV 2