Maria Amelie sendes ut mandag ettermiddag

Maria Amelie blir sendt til Moskva med et Aeroflot-fly kl. 13.35 mandag ettermiddag, opplyser politiet.

Maria Amelie ble mandag morgen pågrepet da hun kom for å overholde meldeplikten sin hos Politiets utlendingsenhet (PU) i Oslo sentrum.

Hun og kjæresten Eivind Trædal, som fikk lov å følge henne, ble transportert til Gardermoen i en sivil politibil. På Gardermoen bekrefter PU overfor NTB at 25-åringen vil bli transportert ut med dagens eneste direktefly til Moskva, Aeroflots avgang SU212 kl. 13.35, som etter planen skal lande på Sjeremetjevo-flyplassen, en av Moskvas tre flyplasser, klokken 18.10 lokal tid.

Kjæresten Eivind Trædal møtte pressen på Gardermoen. Han har skaffet seg billett til denne flyavgangen og skal i første omgang være i Russland fram til 17. februar.

- Maria Amelie er i sjokk og veldig redd. Selv om hun har vært vært klar over at hun kunne bli pågrepet hele uken, var hun overhodet ikke forberedt på å bli pågrepet i dag, forteller han.

Trædal forteller at han foreløpig ikke har oversikt over hvilken hjelp de kommer til å få i Russland, og at de frykter det vil ta månedsvis å få de papirene som Maria Amelie trenger for å kunne returnere til Norge. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2