ÅSTEDET: En mann i slutten av 50-årene ble slått ihjel på Nakholmen i Oslo i september i fjor. Foto: Pedersen, Terje
ÅSTEDET: En mann i slutten av 50-årene ble slått ihjel på Nakholmen i Oslo i september i fjor. Foto: Pedersen, Terje

Mann slo ihjel tilfeldig offer med spade – dømt til tvungen psykisk helsevern

En 28 år gammel mann er dømt til tvungen psykisk helsevern for drapet på en mann på Nakholmen i Oslofjorden i september i fjor, melder NRK.

Det er i tråd med aktors påstand.

Den 28 år gamle mannen fra Litauen slo i hjel Thoralf Eriksen (59) på øya Nakholmen i Oslo.

To sakkyndige har konkludert med at mannen var psykotisk da drapet skjedde.

Mannen har siden drapet vært til psykiatrisk behandling.

Familien sin bistandsadvokat, Gunhild Bergan, sier til TV 2 at dommen var det eneste riktige utfallet.

Bistandsadvokaten ønsket ikke si noe om hvordan denne hendelsen har preget familien til den drepte mannen.

Oppførte seg rart

Det var 13. september i fjor at en 59 år gammel mann ble drept på særdeles brutalt vis på øya Nakholmen i Oslofjorden. Øya ligger 600 meter i luftlinje fra Bygdøy.

På drapsdagen spiste 28-åringen lunsj sammen med kjæresten sin på Frogner i Oslo. Her skal han oppført seg rart. Selv har mannen forklart at han blant annet satte seg på gulvet inne på spisestedet.

Etter hvert gikk han sin vei. I retten forklarte tiltalte at han ropte «ikke følg etter meg» til kjæresten sin før han dro.

Hun ble bekymret og kontaktet politiet, som foretok en kontroll av mannen, men han ble ikke pågrepet eller tatt hånd om på annet vis.

Reagerte på drapsmannen

Etter at mannen forlot restauranten på Frogner, bevegde han seg ned mot Aker Brygge. Der tok han båten over til Nakholmen.

På Nakholmen satt tre menn, blant andre den avdøde 59-åringen, i et middagsselskap da en fjerde mann kom inn på hytta. Han uttrykte bekymring over 28-åringens oppførsel etter å ha sett ham på øya.

Noe senere brøt 28-åringen seg inn i ei hytte. Her var han bare en kort periode før han gikk tilbake til havneområdet der de fire mennene befant seg. Blant disse fire var den i dag avdøde 59-åringen.

Etter det TV 2 forstår, sto de tre mennene som var sammen med offeret på noe avstand da 28-åringen gikk til angrep. Politiet ble kontaktet. De kom til Nakholmen og pågrep tiltalte raskt. Det ble forsøkt å gi førstehjelp til 59-åringen, men hodeskadene var så omfattende at han døde.​

(©NTB/ TV 2)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2