Mann siktet for millionbedrageri

En kirkegårdsarbeider i Bergen er siktet for å ha lurt til seg boligen til en 83-årig kvinne. Tirsdag denne uken ble han pågrepet på jobb og siktet for grovt bedrageri.

– Det dreier seg om verdier på opp til to millioner kroner, som er overført fra en 83 år gammel kvinne til denne mannen. Vi tror hun er blitt lurt, sier politiinspektør Liv Mette Karlsen i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Kontakten mellom 83-åringen og mannen skal ha startet på Solheim kirkegård i Bergen. Der besøkte 83-åringen jevnlig graven til sine foreldre og til en bror som falt under annen verdenskrig. Mannen er ansatt av Bergen kirkelige fellesråd for å stelle graver og vedlikeholde kirkegårder i bergensområdet. Kontakten mellom dem skal ha utviklet seg til at han kom hjem til kvinnen og hjalp til med hverdagslige gjøremål. Politiet mistenker at han over tid har jobbet med å bygge opp tillitsforholdet til den eldre kvinnen, for så å skaffe seg kontroll over verdiene hennes.

Etter pågripelsen fant etterforskerne spor som tydet på at kirkegårdsarbeideren har prøvd å skaffe seg disposisjonsrett over kvinnens bil, noen fond, bankkonti og andre verdier.

– Vi opplever det ikke som om han har ønsket å hjelpe en eldre kvinne, men at han har prøvd å loppe henne for verdier og innbille henne at vi i den nærmeste familien bare vil henne ondt, sier nevøen.

Kirkegårdsarbeideren ble løslatt torsdag og har fått forbud mot å oppsøke eller ta kontakt med kvinnen. For politiet er det et avgjørende spørsmål om 83-åringen har vært ved sine fulle fem, eller om hun er blitt utnyttet i en sårbar situasjon. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2