Mann siktet for bortføring i Halden

En mann er siktet for frihetsberøvelse etter at han bortførte en kvinne i 40-årene i Halden mandag kveld. Mannen ble pågrepet i en politiaksjon ved Sarpsborg.

Kvinnens voldsalarm ble utløst da en mann trolig hogget seg inn i huset hennes med øks. Mannen ble pågrepet i en politiaksjon ved E6 ved Sarpsborg klokka 20.50. Kvinnen var i bilen. Hun skal ikke ha fått fysiske skader og ble overlatt til helsepersonell, opplyser Østfold politidistrikt.

20 minutter tidligere hadde en sivil patrulje oppdaget mannens bil, som var etterlyst, og fulgte etter ham mens det ble satt opp en veisperring på E6.

Da var det gått over fem timer siden kvinnens voldsalarm ble utløst ved 15-tiden mandag. Politiet ble også varslet av noen som var vitne til hendelsen. Den mobile alarmen lå igjen ved boligen i Kornsjø nær svenskegrensen i Halden kommune i Østfold.

Store styrker fra både svensk og norsk politi deltok i letingen etter mannen som skal ha bortført kvinnen fra Kornsjø i Halden kommune.

Kvinnen og mannen kjenner hverandre fra før. Det er trusler fra mannen som er årsaken til at kvinnen hadde voldsalarm. Den siktede mannen er kjent av politiet fra før. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2