LØPER: Mannen gjorde et nytt forsøk på å komme seg over grensen til fots. Foto: Tolletaten
LØPER: Mannen gjorde et nytt forsøk på å komme seg over grensen til fots. Foto: Tolletaten

Mann prøvde å snike seg unna grensekontrollen ved Svinesund

En utenlandsk mann hoppet fredag ettermiddag ut av bilen på E6 og la på sprang mot skogen for å lure seg unna grensekontrollen ved Svinesund.

Tolletaten har lagt ut video på sosiale medier som viser overvåkingsbilder der mannen springer ut av bilen, opp en bakke og mot skogen.

Til NRK opplyser operasjonsleder Kjetil Ringseth i Øst politidistrikt at den aktuelle bilen først ble bortvist fra grensekontrollen ved 17-tiden, men prøvde seg på nytt litt senere.

Føreren av politiet hevdet at det aldri hadde vært noen passasjer i bilen, men overvåkingsvideoen viste at det ikke stemte.

Mannen som hoppet ut av bilen, ble funnet etter en times tid blant annet ved bruk av hundepatrulje. De to utlendingene ble dermed bortvist fra Norge for andre gang på svært kort tid.

Etter at det ble innført svært strenge innreiserestriksjoner er det i utgangspunktet bare utlendinger som er bosatt i Norge, som får komme inn. Det er i tillegg gjort unntak i regelverket for enkelte yrkesgrupper, som blant annet helsepersonell.

Se videoen under:

Mer innhold fra TV 2