TRUET: AUF-leder Mani Hussaini er blitt truet på Facebook. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad
TRUET: AUF-leder Mani Hussaini er blitt truet på Facebook. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Mann må møte i retten etter drapstrusler mot AUF-leder

En mann i 40-årene må møte i Lofoten tingrett etter å ha nektet å godta et forelegg han fikk som følge av drapstrusler mot AUF-leder Mani Hussaini via Facebook.

Ifølge NRK var det i fjor at mannen kom med en rekke nedsettende karakteristikker av AUF-leder Mani Hussaini på Facebook-gruppa «Fedrelandet viktigst».

Blant annet skrev han at «Han bør tas med til Akershus festning og avrettes som man gjør med landssvikere».

Politiadvokat Malin Albertine Kristensen hos politiet i Nordland sier det er viktig at folk tipser om den typen saker. I dette tilfellet har politiet reagert med et forelegg, som tiltalte nektet å godta. Derfor går saken til tingretten.

– Det er reagert med en bot på 15.000 kroner, men mannen har ikke vedtatt denne. Da går saken til retten og det vil bli lagt ned påstand om en noe høyere bot, sier Kristensen til kanalen.

AUF-lederen mottar hundrevis av hatmeldinger i året, og sier han er glad for at de groveste fanges opp av politi og rettsvesen.

– Jeg er en forkjemper for ytringsfrihet, men det er også en lovmessig grense for hva du kan si. Når du truer andre mennesker på livet er det ulovlig, og det er derfor denne saken har havnet i retten, sier han.

Rettssaken finner sted tirsdag.

NTB

Mer innhold fra TV 2