GROVE OVERGREP: Nord Troms tingrett slår fast at overgrepene kan ha store skadevirkninger. (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)
GROVE OVERGREP: Nord Troms tingrett slår fast at overgrepene kan ha store skadevirkninger. (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)

Mann dømt til 4,5 års fengsel for overgrep

En mann i 60-årene er i Nord-Troms tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot fire mindreårige jenter.

Samtlige av barna var under ti år gamle på tidspunktene overgrepene skjedde. Retten slår i dommen fast at flere av handlingene er gjentatte og grove, og kan ha store skadevirkninger, skriver Nordlys.

Alle jentene hadde ulik slektstilknytning til mannen. Mannen erkjente straffskyld for overgrep mot minst tre av de fem jentene han var tiltalt for å ha forgrepet seg mot. Mannen ble dømt for overgrep mot fire av jentene, mens han ble frifunnet for det femte og minst alvorlige overgrepet i tiltalen.

I formildende retning la retten vekt på at den tiltalte har tilstått overgrep. Retten la også vekt på at det har tatt lang tid å få saken opp for retten.

Mannen ble i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale oppreisning til fire av jentene på henholdsvis 150.000, 100.000, 40.000 og 30.000 kroner.

Aktor Hugo Henstein ba om fem års fengsel. Han konstaterer at retten ikke har lagt seg langt unna hans påstand. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2