OMKOM: Mannen i sekstiårene ble erklært død på stedet da legevaktslegen ankom. Dette skjedde i et vanlig boligstrøk. Foto: Daniel Gangeskar / TV 2
OMKOM: Mannen i sekstiårene ble erklært død på stedet da legevaktslegen ankom. Dette skjedde i et vanlig boligstrøk. Foto: Daniel Gangeskar / TV 2

Mann død etter voldshendelse i Tromsø – etterforskes som drap

En 26 år gammel mann er siktet for å ha drept sin far (62) i Tromsø fredag kveld. 62-åringen ble funnet hardt skadd i en bolig og døde av skadene.

– Politiet fikk melding om høylytt krangling og knivstikking på en privatadresse i Tromsø, sa politiadvokat Lisa-Mari Ellingsen til TV 2 lørdag ettermiddag.

Når patruljen ankom boligen fant de den 62 år gamle mannen hardt skadet på utsiden av huset.

Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men mannen ble erklært død etter kort tid av lege.

Hans 26 år gamle sønn ble pågrepet utenfor boligen, på udramatisk vis ifølge politiet.

Enda ikke avhørt

Politiet opplyser i en pressemelding at de kjenner til siktede fra tidligere.

– Vi arbeider nå med å få gjennomført avhør av siktede. Vi har ikke fått avhørt vedkommende enda med bakgrunn i hans helsetilstand, sa Ellingsen.

AVVENTER: Politiadvokat Lisa-Mari Ellingsen sier politiet avventer avhør av siktede til en vurdering av mannens psykiske helse foreligger. Foto: Vetle Sevild / TV 2
AVVENTER: Politiadvokat Lisa-Mari Ellingsen sier politiet avventer avhør av siktede til en vurdering av mannens psykiske helse foreligger. Foto: Vetle Sevild / TV 2

Mannen blir nå tatt vare på av psykisk helsevern. Politiadvokaten opplyser om at det er oppnevnt en rettspsykiatrisk sakkyndig som skal vurdere siktedes tilregnelighet.

Også mannens forsvarer, Ken Olav Warth, opplyser til TV 2 lørdag at det er usikkert når det er mulig å få gjennomført avhør.

Warth hadde enda ikke fått konferert med sin klient da TV 2 snakket med han lørdags ettermiddag.

Mannen vil uansett etter all sannsynlighet bli fremstilt for varetektsfengsling søndag. Politiet avventer nå en avgjørelse fra rettspsykiatrisk sakkyndig før en endelig avgjørelse blir tatt.

Ble stille helt brått

Den første meldingen kom klokken 21.17 fredag kveld. Naboene beskrev høylytt krangling på stedet, før det helt brått ble stille.

Klokken 21.24 ankom politiet boligen med to patruljer, og kort tid etter ankom den tredje.

– Det var bare de to personene inne på åstedet, sa oppdragsleder Fosli til TV 2.

Fosli kunne lørdag ikke informere om hva som var dødsårsaken, eller om det har vært brukt gjenstander.

De etterlattes bistandsadvokat, Jan Christian Kvanvik, sier det har vært et tøft døgn for alle pårørende.

– De er i sjokk og sorg. De pårørende og etterlatte er nå mest opptatt av å få vite hva som har hendt og ikke minst hvorfor. Nå stoler de på at politiet raskt er klare med sin etterforskning slik at de kan få svar.

Politiet ønsker å komme i kontakt med to unge kvinner som skal være observert i Thorshaugveien 1. juli klokken 21.05.

Siktet for drap

TV 2s reporter på stedet i natt møtte en lokalkjent som fortalte at dette var et stille og rolig nabolag. Det ligger på Tromsøya, et lite stykke utenfor Tromsø sentrum. Oppdragsleder beskrev også området som et vanlig boligområde.

Han forteller at 26-åringen lot seg pågripe, og han er nå siktet for drap.

– Han er nå under tilsyn av helsevesenet, sier Fosli, som forteller at 26-åringen ikke har fysiske skader.

Politiet har kalt ut ekstra personale for å gjøre etterforskningen på en forsvarlig måte. De er i gang med tekniske og taktiske undersøkelser på åstedet. Fosli forteller at flere vitner har gitt forklaringer som er relevante for etterforskningen.

Relatert

Mer innhold fra TV 2