DREPT: Dette er det femte drapet i Oslo på 31 dager.  (Foto: Benjamin Bakken)
DREPT: Dette er det femte drapet i Oslo på 31 dager. (Foto: Benjamin Bakken)

Mann brutalt knivdrept i natt

Politiet pågrep søndag en mann mistenkt for drap etter at en mann ble funnet død etter knivstikking i en leilighet i Oslo. Dette er den femte drapssaken i hovedstaden på 31 dager.

Politiet i Oslo bekreftet søndag morgen overfor NTB at de står overfor nok et drap i hovedstaden.

– Ja, vi har en død mann etter knivstikking. Vi står overfor et drap, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Marianne Grinaker, til NTB.

Tatt i bakgården

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokka 2.22 søndag. Politi og ambulanse kom raskt til stedet, og i leiligheten i Pilestredet 70 i Oslo ble en mann funnet død. Den mistenkte ble pågrepet på stedet. Han befant seg i bakgården da politiet kom fram.

Den drapsmistenkte mannen er innlagt på Ullevål. Han er ved bevissthet og ikke alvorlig skadd søndag morgen. Ytterligere én mann er sendt til Ullevål med knivskader, etter at han først selv tok seg til legevakten. Han er alvorlig skadet, opplyser politiet.

LES OGSÅ: Klemetsrud-drapet: Venninne sier hun hjalp til med å vaske åstedet

Avhør

Også en fjerde person var til stede i leiligheten da politiet kom til åstedet. Denne personen blir avhørt søndag morgen.

Den mistenkte er foreløpig ikke avhørt av politiet, som natt til søndag ikke kunne si når de vil kunne gjøre dette. Politiet vet ikke om det er andre vitner til drapet.

Politiet bekrefter at de har tatt beslag i en kniv, og kriminalteknikere arbeidet søndag morgen på stedet for å sikre spor.

– Avdøde er ennå ikke identifisert. Alle de andre er norske menn i begynnelsen av 20-årene, sier vaktleder Kjell Pedersen ved Kriminalvakta til Aftenposten.no. Det var totalt fire personer i leiligheten når knivstikkingen skjedde.

På en av veggene utenfor leiligheten har noen skrevet «Gud», med blod.

Fem drapssaker

Dette er den femte drapssaken oslopolitiet står overfor på bare 31 dager.

29. september ble en 21-åring funnet drept på Furuset i Oslo. Ingen er pågrepet i saken.

2. oktober ble en 54-åring funnet drept på Oppsal. En 55-åring er varetektsfengslet og siktet for drapet.

11. oktober ble 48 år gamle Willy Brown funnet drept i sin egen leilighet på Grünerløkka. En 21-årig rumensk statsborger sitter nå i varetekt, siktet for drapet.

Kun to dager senere, 13. oktober, ble 23 år gamle Hans Rickard Strømner funnet drept og dumpet på Klemetsrud. To kvinner på 21 og 22 år er siktet for overlagt drap i saken. (©NTB)

(TV 2/NTB)

Mer innhold fra TV 2