Mange trafikkuhell i snøværet på Østlandet

Onsdag melder politiet om flere småulykker i Oslo og på Østlandet. Ruter har også advart om mulige forsinkelser i kollektivtrafikken i løpet av dagen.

VÆR: Et nytt snøfall skaper utfordringer for trafikken i Oslo onsdag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
VÆR: Et nytt snøfall skaper utfordringer for trafikken i Oslo onsdag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Tirsdag og onsdag har Gjensidige registrert 270 skademeldinger i trafikken. Men kjøreforholdene er i ferd med å bli bedre, ifølge veitrafikksentralen.

Halvparten av skademeldingene er veihjelp, resten er kollisjonsskader og motortrøbbel. Det er flest skademeldinger i Oslo og Viken.

– Det er ekstra viktig å tilpasse farten under slike forhold, og ikke minst holde god avstand til bilen foran, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Forsinkelser

Det er sendt ut gult farevarsel for snø på deler av Østlandet. I Oslo og Viken er flere kollektivavganger innstilt og de advarer om forsinkelser ut dagen, ifølge Ruter.

Politiet har meldt om flere ulykker onsdag.

På E18 ved Holmestrand skled en bilfører inn i autovernet i nordgående felt. I Lier har en lastebil sklidd inn i en personbil, hvor bilføreren er brakt til sykehus.

– Patruljen har meldt at det er svært glatt på stedet, skriver politiet på Twitter.

Bedre føre

Også på Karihaugen, Bislett og på Furset i Oslo har det vært trafikkulykker.

Mens på St. Hanshaugen ble en gate stengt etter at to biler kolliderte. En fotgjenger var også involvert i hendelsen, men ingen ble alvorlig skadet.

Kjøreforholdene er imidlertid i ferd med å bli bedre. Trafikkoperatør Annie Serup sier til NTB at alle de store veiene er brøytet.

– Nå er det bare etterhenget igjen. På småveiene rundt forbi vil det sikkert være snødekke en stund framover, sier Serup.

– Så per nå er det egentlig ganske bra, legger hun til.